Šetrný spôsob konzervácie 
Sušička na ovocie slúži k vysušeniu a následnému uchovávaniu sušených potravín. Sušenie je veľmi šetrný spôsob konzervácie, pri ktorom nie sú používané žiadne pomocné látky. Tento spôsob spracovania plodov dokáže v potravinách uchovať až 80 % vitamínov. Najdôležitejšou súčasťou každej sušičky je základňa, v ktorej je ukryté výhrevné teleso s termostatom a ventilátor. Nad základňou sú umiestnené sitá na sušenie a celá sušička je potom uzavretá vekom. Otvory v základni je nasávaný vzduch, ktorý ventilátor vháňa cez výhrevné teleso k sitám. Časť vzduchu odchádza vekom von zo sušičky, časť ďalej koluje v prístroji.
Povinná výbava
Klasické sušičky sú v základe vybavené väčšinou piatimi sitami na sušenie ovocia. Lepšie prístroje môžu súčasne sušiť až na sitách 15. Niektoré sitá bývajú doplnená o špeciálne sieťky na sušenie drobného ovocia a o fóliové misky na sušenie placiek. Dôležitou súčasťou každej sušičky je aj termostat. Ten kontroluje vnútornú teplotu vzduchu v sušičke. Nastaviteľný termostat dokonca umožňuje regulovať teplotu podľa druhu sušených potravín.
Čo ponúka Concept?
Concept SO-1020 je veľkokapacitná sušička vybavená deviatimi sitami na sušenie potravín o priemere 32 cm. Je vhodná na sušenie ovocia, zeleniny, húb, bylín, kvetov, mäsa, rýb i cestovín. Príprava sušenia prebieha veľmi jednoducho. Nakrájané potraviny sa rozloží na sušiaca sitá, nastaví sa vhodná teplota (35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70 °C) a sušička sa spustí. Ventilátor sa postará o rovnomerný proces sušenia, poistka proti prehriatiu o maximálne bezpečnú prevádzku. Sušiaca sita je možné umývať v umývačke riadu. Vyzerá to, že najťažšou úlohou bude nakrájať potraviny určené na sušenie.