Tipy pre čerstvé potraviny a čistú chladničku

Chladničky používame od malička. Považujeme ich za samozrejmosť. Napriek tomu, alebo možno práve preto, robíme pri ich používaní veľa chýb. Tie nám skracujú životnosť potravín, zvyšujú spotrebu chladničky a pod. Prečítajte si, ako optimálne chladničku používať.

a

Ako skladovať potraviny, aby dlho vydržali?

Pozor! Nie všetko ovocie a zelenina patria do chladničky! Určite do nej nedávajte exotické ovocie ako sú banány. Rovnako tak sem nepatria ani zemiaky, uhorky, paprika či paradajky. Tieto potraviny je vhodnejšie uchovávať pri izbovej teplote mimo dosahu slnečného žiarenia. Ideálna teplota v chladničke sa pohybuje okolo 5°C, maximálna prípustná horná hranica je 8°C. Pri modeloch, ktoré nie sú vybavené ventilátorom pre rovnomernú distribúciu tepla, je veľmi dôležité rozloženie potravín:

a

Akú dobu potraviny vydržia?

Tiež si často lámete hlavu nad tým, ako dlho zostanú vaše potraviny čerstvé? Nasledujúci orientačný prehľad vám to napovie:

a

Udržujte chladničku čistú a vo forme

Rad moderných chladničiek vás síce zbaví nutnosti neustáleho odmrazovania, to ale neznamená, že sa o svoju chladničku nemusíte starať. Ideálne 1x za mesiac je dobré chladničku zvnútra umyť. Skvele k tomu poslúžia špeciálne čističe na chladničky, ktoré jej doprajú nielen čistotu, ale aj sviežosť bez zápachu. Aby v perfektnom stave vydržala chladnička čo najdlhšie, umiestnite do nej aj pohlcovač pachov alebo vzduchovú filtráciu. K predĺženiu životnosti potravín potom môžete využiť antibakteriálne filtre.

Kompletnú ponuku príslušenstva pre chladničky nájdete tu!

Doporučené produkty